Om oss

Gerdas fortsätter flera hundra år av gedigen handelstradition


Gerdas te- & kaffehandel startades 1984 av den teälskande fiskaredottern från Öland, Gerda Carlsson.
Hon tog då över en te- och kaffebutik i Kalmar, som hade anor från sekelskiftet.

 

Men vi kan räkna vår handelshistoria ännu längre tillbaka. 1994 köpte vi ett av Kalmars äldsta hus, Castenska gården från 1667. Där har det bedrivits handel i mer än 350 år. Det är där vår citybutik på Storgatan 20 i Kalmar finns idag.
Så vi känner att vi fortsätter en många hundra år gammal handelstradition.

 

I den vackra butiken på Storgatan återställde vi den inredning som byggs upp av en svenskamerikan som kom tillbaka till hemlandet med pengar på fickan under 1900-talets första år.
Det går i guld och mahogny. Vi tyckte att tiden också skulle återspeglas i våra kläder. Det är därför vi är tidstypiskt klädda.

 

När vi startade våra andra butiker, på Kvarteret Giraffen i Kalmar, Grand Samarkand i Växjö, C4 Shopping i Kristianstad och Hallarna i Halmstad, fick den andan följa med. De butikerna speglar sekelskiftesbutiken i det gamla huset i Kalmar.
Gerda håller fortfarande i rodret, men den dagliga driften sköts av duktiga butikschefer och deras personal.
Personlig service, trevlig personal, produkter i toppklass och varor du inte hittar någon annanstans, är vårt motto. Det ska vara en upplevelse att handla i en Gerdabutik.

 

Vi tycker också att även den som bor utanför storstädernas lyxkvarter har rätt att hitta unika godsaker. Det är därför vi själva importerar många av de varor du hittar i våra butiker, vi blandar mängder med egna teblandningar och du kan hitta kaffeblandningar som inte finns någon annanstans.

 

Så hjärtligt välkommen in till oss!